:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Rabu, 31 Mei 2017

Resepi Bubur Lambuk Juadah Istimewa Di Bulan Puasa

Resepi Bubur Lambuk Juadah Istimewa Di Bulan Puasa


Assalamualaikum.. Selamat Pagi semua.. Salam 5 Ramadan buat semua. Alhamdulillah sehingga ke hari ini diberi kekuatan dalam berpuasa meskipun bfeedkan adik zhareef.
Bercerita mengenai bulan puasa ni, apa menu korang yang best-best? Mai la share.. 
Kadang kadang pening pikir menu ni kan? Yela, tekak berpuasa ni bila berbuka nakkan sesuatu yang simple-simple, tapi mengenyangkan. Betul tak?

Selasa, 30 Mei 2017

Tudung Comel Buat Si Comel

Tudung Comel Buat Si Comel


Assalamualaikum.. Selamat Tengahari.. Busy Ke tu..
Kita ni sentiasa busy. Haha.. tak masak tengahari, tapi sibuk dengan kerja lain.
Kalau dah ngadap anak tu, memang ngan drang je. Kalau dah ngadap fon, memang tengok order yang masuk je la..

Sibuk Sangat Ke Tu?

Sibuk Sangat Ke Tu?


Assalamualaikum.. Selamat Pagi..
Rasa macam dah lama sangat tak update blog ni kan? Serius, rindu membuak-buak nak menulis tu. Tapi masa tu betul-betul tak cukup. Nak-nak pula sekarang ni adik zhareef pun dah makin ligat!.. Mana taknya, dah masuk 5 bulan pun kan. So, memang kena bagi tumpuan. Si kakak zara pula pantang mama dia buka laptop. Dia dulu sibuk nak guna. Berebut la mak dengan anak.

Sabtu, 20 Mei 2017

Mama Anak 2!


Mama Anak 2!


Assalamualaikum.. Selamat Malam. Salam hujung minggu. 
Hari cuti macam ni apa aktiviti korang siang tadi. Kami dok rumah je ddy dorang kerja. Esok pun sama kena kerja. So, duduk rumah dendiam je lah..

Khamis, 18 Mei 2017

Membantu Melegakan Sakit Kepala-Minyak Yu Yee Cap Limau


Membantu Melegakan Sakit Kepala Minyak Yu Yee Cap Limau


Assalamualaikum.. Hai readers. 
Harini saya nak share la salah satu kelebihan minyak yu yee ni untuk diri saya sendiri. Yela, kata minyak yu yee ni untuk seisi keluarga kan. So, bukan anak je guna, mamanya pun mesti la nak guna juga.

Isnin, 15 Mei 2017

Femilk Milkbooster Setiap Pagi


Morning momies! 🙆 . Dah pam susu ke? Jangan skip jadual mengepam yaa..semakin kerap breast dikosongkan, semakin banyak susu baru dihasilkan! 😘😘 . 
.

Khamis, 11 Mei 2017

Bubur Lambuk Simple

Bubur Lambuk Simple


Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Selamat Bekerja kembali. Seronok la semalam dah cuti sehari kan? Para surirumah nampak gaya tetap kena bekerja untuk keluarga. Ok. Baiklah, apa menu tengahari korang tengahari ni ?

Ahad, 7 Mei 2017

Deluve Nail Clipper With Magnifier By Lunavie

Deluve Nail Clipper With Magnifier By Lunavie


Assalamualaikum.. Hai readers!.. 
Malam ni saya nak share sesuatu untuk geng geng mommy macam saya. Alaaa, kalau bab barang untuk anak ni, mak mana yang tak excited kan?!

Jumaat, 5 Mei 2017

Balik Rumah Nenek Kat Melaka

Balik Rumah Nenek Kat Melaka


Assalamualaikum.. haiii readers..

Awal pagi ni cuba rajinkan diri juga untuk update blog. Ikutkan macam macam nak cerita. Baik hal review mahupun cerita santai-santai. Maklumlah, ada masa penyakit MALAS lebih menguasai diri ni kan. Dahulukan mana yang penting serta yang telah diamanahkan. 

Selasa, 2 Mei 2017

Sebulan Sudah Pemergianmu..


Sebulan Sudah Pemergianmu..


Assalamualaikum.. 

Sebulan genap harini pemergian makcik tersayang. Makcik yang kami semua sayangi. Makcik yang rapat. Makcik yang sangat-sangat baik. Saya tak kuat nak share sebulan yang lalu. 

02 april 2017 - 02 mei 2017